top of page
  • Skribentens bildHectos

VÄLKOMMEN TILL HECTOS!

Idag har alla fått sina antagningsbesked och vi vill börja med att gratulera alla som blivit antagna idag! Här kommer därför lite information till nya studenter!


Hectos är kårföreningen för studie- och yrkesvägledare, ämneslärare, yrkeslärare och specialpedagoger vid Umeå universitet. Vi finns här för att hjälpa dig genom din studietid både genom att anordna roliga event som sittningar och workshops men även för att du ska kunna ha någon att vända dig till angående din utbildning. Du kan även hitta oss på facebook och instagram!


Hectos är en underförening av sektionen UmePedagogerna vilket i sin tur är en del av Umeå Studentkår. Det finns två sätt att bli medlem och skaffa kårleg, du kan göra det via Umeå Studenkårs hemsida eller under ett av våra insparksevent. För att delta på våra insparksevent behöver man oftast inte ha ett kårleg men vi rekommenderar att du som ny student skaffar ett kårleg. Detta för att det behövs för att gå på våra event utanför insparken och komma in på många kårhus i Umeå.


Inom Hectos finns det två stycken insparkar eller mottagningar som de också ibland kallas. Av dessa två är en speciellt inriktad till de studenter som har valt idrott och hälsa som sitt ingångsämne. Information om den stora insparken hittar du under fliken Insparken i menyn. Där hittar du bland annat en presentation av generalerna, en större förklaring av insparken samt en länk till alla dokument som involverar insparken.


Mer info om Hectos Inspark för idrottslärare hittar du på deras Facebook! Deras inspark kommer starta igång den 31 Augusti med en introduktionskväll på universitetsområdet. Såhär säger generalerna själva:

"Hej allihopa! Välkomna till Hectos inspark för idrottslärare. Vi kommer starta igång den 31 Augusti med en introduktionskväll på universitetsområdet. Vi möts kl. 18:00 vid MIT fontänen som ligger utanför universum. Gå gärna med i vår facebook grupp för att få all viktig info om insparken. Vi hoppas att så många som möjligt kan komma så möts vi där . Hoppas ni är lika taggade som oss!


/ Petter, Jenny och Emil - generaler för Hectos Inspark för idrottslärare


Vid vidare frågor kan ni kontakta mig Petter på Petter.kemi@hotmail.com. "


Vi hoppas att ni nya studenter nu känner er lite mera informerade och trygga inför höstens terminstart! Om ni har några frågor kan ni skicka dem till oss antingen på vår mejl hectos.umea@gmail.com, via vårt kontaktformulär eller via vår facebook (där vi heter Hectos Kårförening. Vi kommer försöka svara så snabbt som möjligt!


Kom ihåg att många av er även kommer bli uppringda av en representant från Umeå Studentkår under nästa vecka för att kunna informera mer om föreningen och höstens insparkar.

Comments


bottom of page